بيتزا عادى
3 مشترك
new fe new :: منتدى :: مطبغ جديد فى جديد
صفحة 1 من اصل 1
بيتزا عادى
المكونات:
2 كوب دقيق
1 علبة زبادي
1 ملعقة سكر
1 ملعقة عسل ابيض
1 ملعقة صغيره خميره فوريه
3 ملعقه زيت
ماء دافي للعجن
ذرة ملح
الصوص:
2 ملعقة صلصه
فص ثوم
زيت
ملح
زعتر
طريقة التحضير:
- يتم وضع ملعقة السكر والخميره مع ربع كوب من الماء الدافيء.
- يوضع الدقيق مع الزبادي والزيت ويضاف اليهم خليط الماء والخميره وتعجن ويضاف ماء عند الحاجه حتي تصبح عجينه لا تلتصق باليد.
- تترك لترتاح حوالي ربع ساعه ثم تقسم العجينه الي اثنتين و تفرد كل منهم في صنية بيتزا تكفي لفرد واحد مقاس 22 وتترك لتخمر لمدة ساعه علي الاقل في مكان دافي.
الصوص:
- يشوح فص الثوم المدقوق في قليل من الزيت ويضاف اليه الصلصه وقليل من الماء مع الملح والفلفل وزعتر (اختياري).
- يفرد الصوص علي وجه البيتزا وتضاف نوعية الجبن واللحوم او الفراخ او التونه المحببه مع شرائح من الزيتون والفلفل الاخضر والطماطم.
- توضع في منتصف الفرن علي اعلي درجة حراره لمده تتراوح من 20 : 25 دقيقه حسب درجة حرارة الفرن و بألف هنا وشفا
2 كوب دقيق
1 علبة زبادي
1 ملعقة سكر
1 ملعقة عسل ابيض
1 ملعقة صغيره خميره فوريه
3 ملعقه زيت
ماء دافي للعجن
ذرة ملح
الصوص:
2 ملعقة صلصه
فص ثوم
زيت
ملح
زعتر
طريقة التحضير:
- يتم وضع ملعقة السكر والخميره مع ربع كوب من الماء الدافيء.
- يوضع الدقيق مع الزبادي والزيت ويضاف اليهم خليط الماء والخميره وتعجن ويضاف ماء عند الحاجه حتي تصبح عجينه لا تلتصق باليد.
- تترك لترتاح حوالي ربع ساعه ثم تقسم العجينه الي اثنتين و تفرد كل منهم في صنية بيتزا تكفي لفرد واحد مقاس 22 وتترك لتخمر لمدة ساعه علي الاقل في مكان دافي.
الصوص:
- يشوح فص الثوم المدقوق في قليل من الزيت ويضاف اليه الصلصه وقليل من الماء مع الملح والفلفل وزعتر (اختياري).
- يفرد الصوص علي وجه البيتزا وتضاف نوعية الجبن واللحوم او الفراخ او التونه المحببه مع شرائح من الزيتون والفلفل الاخضر والطماطم.
- توضع في منتصف الفرن علي اعلي درجة حراره لمده تتراوح من 20 : 25 دقيقه حسب درجة حرارة الفرن و بألف هنا وشفا
رد: بيتزا عادى
تسلم
shosho mohamed- عدد المساهمات : 105
تاريخ التسجيل : 07/02/2011
العمر : 27
الموقع : https://newfenew.hooxs.com/u36
new fe new :: منتدى :: مطبغ جديد فى جديد
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى